ZATERDAG 7 JULIZaterdag openen we met Pop Punk van FOR I AM. Deze Antwerpse Female Fronted band werd opgericht in 2014. Na een jaar muziek schrijven met als insteek de mensen aan het dansen te brengen, brachten ze hun eerste EP ’15 minutes late’ uit. Hiervan werden meer dan 600 exemplaren verkocht en leverden de band meer dan 50 shows op een jaar op. Een deel van die shows behoorden tot een Europese tour met speelplaatsen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, SloveniĆ« en TsjechiĆ«.

Na de stevige opwarming door For I Am gaan de poppen en koppen helemaal aan het dansen met THE RG’S. De band werd opgericht in 2013 in het Kortrijkse en was oorspronkelijk een duo. Ze werden versterkt door een extra bassist om een extra punch aan hun sound toe te voegen. Hun eerste naamloze album werd gereleased in 2015. Het album staat garant voor stevige rock met gevoel voor noise en melodie.
In het voorjaar van 2018 werd hun nieuw album voorgesteld. ‘The Cricked Sound’ telt 9 song, opgenomen in de ‘Number Nine Studios’, geproduced door Brent Vanneste (Steak Number Eight) en gemixt door Reinhard Vanbergen (Das Pop). Er werd veel belang besteed aan de eigen sound maar wel harder, meer noisy en melodieuzer dan hun voorgaande.

Na het rockgeweld maken we de switch naar de beats. Openen doen we met de Winnaar van ‘MNM Start To DJ 2016’ 5NAPBACK. De jonge DJ uit het Antwerpse kon door het winnen van die contest van zijn hobby zijn ambitie maken en rekenen op een enorme boost van zijn carriere. Doordat hij van alle markten thuis is, kan hij draaien op alle soorten feestjes en festivals.
Naast DJ is Laurens ook producer van mash-ups en eigen tracks. Zijn mash-ups worden meermaals gebruikt door grote namen als Vato Gonzalez, La Fuente, Freaquency, Mystique… Zijn nieuwste track ‘Do you Better’, die hij maakte met de Zweedse songwritster Maria Mathea, werd in maart 2018 uitgebracht en wordt vaak op de nationale radio en in het nachtcircuit gespeeld.

Vervolgens neemt BOUNTYHUNTER de decks over. De DJ draait al meer dan 20 jaar mee. In de jaren ’90 bracht hij onder andere namen al traccks uit onder het Bonzai-label en werkte hij samen met Yvers Deruyter en Franky Jones. Veel collega uit die tijd bergden reeds hun platen op maar Bountyhunter is nog wekelijks actief. Zijn sets zit vol Bonzai en Jump-classics uit de jaren ’90 en ’00.

Een andere DJ uit de jaren ’90 sluit de avond af. DA RICK begon zijn carriere aan de zijde van wijlen Da Boy Tommy. Samen maakten ze nummers als Attention, Rumble (Da Rick) en Halloween, Kol Nedra en Candyman (Da Boy Tommy) tot echte klassiekers. Tevens is hij de man achter DHT met Edmee Daenen, bekend van het nummer ‘Listen to your Heart’. Smeer die dansbenen al maar in!